Växthuset under uppbyggnad

Det är på nu äntligen är det dags att platsbygga mina odlingskärl! Det ska bli så himla häftigt och jag älskar att Magnus är så in i bombens händig och att han känner helt rätt folk och att han ser saker framför sig så att han med hjälp av några återanvända plåtbitar (som egentligen skulle kastas av företaget) kan bygga odlingstråg till mig! Det är så så så himla häftigt! Om du tycker att jag låter sjukt pepp, så är det bara för att jag är det!

Jag går och planerar, foto: Lily Ek

Vi (Magnus) började bygget i lördags, då hade han redan mätt klart uppe på sin verkstad – ja han har egen verkstad som han håller på att etablera så att han skulle kunna ha det som ett företag som går runt. Jag är så galet stolt över honom.

Givetvis ska flickorna hjälpa till!

Om du vill veta hur vi gjort så är det tyvärr inget jag kan dela med mig, för det är topphemligt, eller så är det väl mest för att jag egentligen har rätt så dålig koll på det allra mesta.

Nej men helt ärligt, plåten är som sagt svinn, något som skulle kastas på skroten, men som Mange såg kunde vara perfekt till det jag ville ha i växthuset. Så nu har han börjat svetsa det på plats och i eftermiddag ska vi fortsätta vårt bygge!

Skivorna sätts på plats för att få en överblick.

När trågen är färdigbyggda så börjar mitt arbete med att skapa bra jord, men mycket härliga mikroorganismer och liv i jorden. Men jorden den tar vi från tippen, så det är mycket arbete för att få till bra jord av det. Ska även slänga allt ”skräp och rens” från trädgården längst ner i botten på trågen så skapar det lite förmultningsverksamhet också. Sen har jag ju min bokashi som jag ska börja använda väldigt ordentligt nu med att vi ska fylla några kubik med jord 😛

Kram Sanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *