Växthuset del 2

Men hördu! Titta så jäkla grymt detta blev! Jag är helt i extas! Detta har Magnus svetsat ihop till mig och sedan har han, Elias och jag burit jord och fixat! Jag är glad, nöjd och tacksam! Tänk så mycket saker jag kommer kunna odla här till våren!

Göra bra jord

Jorden är hämtad från NSR, i nuläget har vi hämtat 1,6ton jord för 400 kronor, väldigt mycket billigare än om man hade beställt jord. MEN denna jorden är kanske inte riktigt lika bra som ”riktig” planteringsjord. För mig spelar det ingen roll eftersom vi använder oss av egen kompost, alltså bokashi, som jag jordförbättrar med. Jag slängde även ner löv och annat som ska förmultna och göra jorden bättre.

Mina maskar! Jag letar upp så många maskar jag kan och erbjuder dom ett nytt hem i mina odlingstråg, jag har inte riktigt bestämt vad jag ska kalla det Magnus gjort till mig ännu, så det kommer kanske heta lite olika saker, men jag menar iaf det han byggt till mig i växthuset. Jag hällde över den gamla jorden som jag odlat i denna säsongen, jag körde ju spannodling och där i hade jag mycket mask som nu får komma till sitt nya hem. Jag tror och hoppas att dom kommer må bra här.

Direkt kontakt med jorden.

Dessa tråg har direktkontakt med jorden så att maskarna som finns där ska kunna komma upp och arbeta i mina tråg också. Väldigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *