Torsdagen 16 September

Jag tänkte att jag skulle börja med något nytt. Nämligen att skriva om mina dagar. För att träna min hjärna till att fungera igen. Till att följa min personliga utveckling och mina mål. Mina intentioner och mina steg.

Lily fyller 6 år

Idag för 6 år sedan fick jag min dotter på mitt bröst. Många skulle kalla det för den lyckligaste dagen i ens liv. Men det var inte min. Det var brutalt och psykiskt påfrestande. Jag hade svårt att ta mig till mitt barn och jag kände inte den där överväldigande glädjen som alla pratar om. Jag kände däremot min urkraft och att jag aldrig någonsin skulle låte NÅGONTING skada mitt barn.

Som tur är växte kärleken till henne fram och trots att det är med tårar i ögonen som jag skriver att jag inte hade den där ögonblickliga absoluta kärleken till mitt barn. Så vet jag utom alla tvivel att jag älskar henne något otroligt mycket och att hon är en av de absolut viktigaste i mitt liv. Och det vet hon också eftersom det inte går en dag utan att jag berättar det för henne. Men jag tycker att det är viktigt att skriva att det kan vara så som jag skriver här uppe. Att alla situationer är olika och att det är okey. Det är enligt mig lite tokigt att måla upp alla förlossningar som något fantastiskt och magiskt.

Även om jag NU kan se tillbaka på det som något fantastiskt och magiskt med en extrem lyckokänsla eftersom det gav mig Lily. Men känslorna den dagen kommer jag fortfarande ihåg som något helt annat.

Klockan 6 vaknar Zoey

Så då börjar vi givetvis genast att fixa med Lillys frukost. Oboy, donut, dadelboll och vindruvor plockas fram. Paket läggs fram och ljus tänds. Födelsedagshatten kommer fram och kameran startas.

Happy Brithday to you… vi sjunger och jag känner hur tårarna kommer, dom alltid när jag sjunger för mina barn på deras födelsedag.

Lily öppnar sina presenter och det är en fröjd att se henne, även om det faktiskt är svårt att veta vad hon känner. Har hon redan blivit så stor så den här rena, skära glädjen som barn har, har försvunnit. Eller har jag bara varit extra dålig på presenterna i år?

Nytt blandat med begagnat

Lily fick hälften nytt (som jag beställt från Shein) och hälften begagnat som kom från Sellpy.

Fotbollskläder och skor, gympadräkt med tyll, TY gosedjur, smyckesätt diy, klistermärke till vägg, ett par skor som tyvärr inte passade, godis, diamondpainting och löshår i regnbågens färger.

Det blev många presenter. Men inte för speciellt många kronor. Sanningen är också den att när jag beställde från Shein, så hade jag nog inte riktigt förstått att det var som Wish, men ändå inte. Det vet jag idag. Så hädanefter kommer jag vara försiktigare när jag handlar därifrån, om jag ens kommer göra det.

Tufft för lillasyster

Det blev tufft för Zoey när Lily fick alla saker, även om jag involverat henne så mycket jag bara kunde. Hon ville också ha alla fina saker. Hon skulle inte klä på sig, hon skulle inte äta osv osv osv.

Det gjorde att de 1h och 40min som jag hade dom hemma på morgonen dränerade mig på all min energi. Jag skulle göra en himla massa idag. Men jag har inte kunnat hålla fokus på något. Det är först nu kl 14 som jag har haft kapaciteten till att kunna lägga mig ner, öppna paddan och skriva.

Dagens insikter

Min hjärna är helt mosad. Jag kan absolut inte vara utan omeprazol som jag hade tänkt mig. Läsk ökar halsbrännan. Om jag inte äter bra direkt på morgonen så har jag jättesvårt att styra in mig på rätt spår. Jag har inte kommit utanför dörren idag heller. Mer än när jag gav kaninerna mat och vatten. Varken tinnitus eller huvudvärk har blivit bättre. Det är nu normal att allt svartnar när jag reser mig.

Tacos och Budapest

Även om vi firade Lily i lördags och i söndags och även om hon ska ha kompis-kalas på lördag. Så är det idag som är hennes födelsedag. Idag blir det tacos, med all-inclusive. Det blir budapestlängd och storasyskonen kommer och firar. Det blir med stor sannolikhet även film och lite mys i sängen eller soffan också innan det är tid att gå och lägga sig. – Vilket om jag får bestämma är kl 18…

Det är svårt att inte känna tacksamhet för livet när jag tänker på det. Trots allt. Eller så är det insikten av att jag borde känna tacksamhet jag känner. Jag vet faktiskt inte. Men något jag vet är att oavsett hur jobbigt allt känns, hur orättvist och hur inlåst jag än känner mig. Så har jag det fantastiskt bra och jag är otroligt välsignad över att ha allt det jag har i mitt liv.

Jag är så tacksam för min man och för barnen vi har. För vårt hem och för vårt liv.

Du vet alla dom där yttre sakerna. Men be mig inte gräva längre in. Inte nu, det är inte tid för det. Vi börjar med att skriva. Okey.

Idag är jag överdrivet stolt över att jag lyckats att:

Gå upp och fira Lily

Tömma och fylla diskmaskinen.

Göra något av surdegen som jag hade satt på jäsning.

Laga mat till mig.

Jag ska också samla ork nu för att:

Hacka alla grönsaker till tacos

Plocka undan i köket.

Duka

Skriva ner vad jag ska göra imorgon.

Och här har vi bevis på hur jag fungerar för tillfället…

Jag publicerade aldrig mitt inlägg. Så varsågoda här kommer det.

premium

Mer från bloggen

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Gratis spabad

Spabad nästan gratis

Inlägget är ett betalt samarbete Jag tänkte på ett gratis spabad… Vet faktiskt inte om vi pratat om detta, kanske lite. Men jag tror på

Barbiedockorna

Fräscha upp barbiedockorna För ett tag sedan, långt innan min sjukskrivning. Så köpte jag dessa barbiedockorna som från barnens stora kusin. Men dom var verkligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *