Torsdag den 23 September – tarmflora

Dags att mäta min tarmflora

Igår kom paketet som ska hjälpa mig att mäta min tarmflora! Jag tycker verkligen att detta är så spännande. Eller alltså jag tycker att det ska bli spännande att få resultatet. Att göra provtagningen var inte alls spännande.

Väldigt enkelt prov att ta

Allt skickades med och det fanns bra och tydliga instruktioner. Självklart kändes det lite märkligt, men ändå inte på något vis. Bajset skulle landa i en strunt och sedan skulle det topsas och i en vätska och nu ska det skickas iväg på posten. Ja alltså det lilla provröret. Inte hela struten 😂

Jag kände mig som en liten flicka när jag fick hem testet. Det ska bli så roligt att ta reda på hur det ser ut i magen. Jag äter ju typ knappt någonting pågrund av att jag gjort en gastricsleeve. Så det ska bli spännande att se om den påverkar tarmfloran på något vis?

Vad är tarmflora

Och varför vill man mäta det?

Det blir mer och mer känt i folkmun att tarmen är som vår andra hjärna. Att det är i vår tarm som det mesta viktiga händer (säg det till min hjärnskakning…).

Men utan att slänga med referenser så kan jag snabbt berätta vad jag lärt mig om tarmen och dess egenskaper. Fast jag kanske ska säga vår kost och tarmens kapacitet att ta till sig näring av den?

Det jag har förstått är att det mesta med vårt mående avgörs i tarmen, oavsett om det är det psykiska eller fysiska. Om du har klåda eller IBS. Det sträcker sig så pass långt att det tillochmed påstås att vissa neuropsykiatriska funktionsnedsättningar skulle kunna minimeras med hjälp av en bra tarmflora – alltså med hjälp av vår kost.

Det jag vill veta är hur min tarmflora mår. Så att jag kan göra de förändringar som krävs.

Kenya 2015

Jag var i Kenya 2015 där fick jag en magsjukdom. fråga mig inte vad det var. Men jag låg och vred mig i smärta. Bajsade på mig i en taxi och mådde så dåligt så jag ringde 1177 för att fråga om jag skulle dö (dom var extremt dåliga den gången också). När det blev dag så fick jag en läkartid. Fick medicin och sedan var besvären borta. Medicin utomlands är fasen så mycket bättre.

När jag kom hem togs prover men dom hittade inte något avvikande.

Däremot så har jag haft problem med magen i skov. Det hade ju varit intressant om det här provet skulle kunna påvisa något om det. Men det vet jag faktiskt inte om det går. Jag bara funderar högt.

Antiinflammatorisk kost

Jag har ju lite koll redan på vilken typ av mat det är jag ska äta. Inte jag som person utan jag som vi som människor. För att tarmen ska må så bra som möjligt. Däremot så finns det också massa olika rön och det finns saker som jag inte riktigt får rätt på. Det är synd. Men det är det som denna resan går ut på.

Idag är alltså min första dag på den antiinflammatoriska resan. Åtminstone fram tills jag har svarsresultatet i min mejl och jag kan se om och hur jag ska förändra min kost. 

Ayurveda

Detta med Ayurveda är jag extremt nyfiken på och efter att jag fått lite koll på in hjärnskakning och på hur saker och ting kommer att fungera runt omkring den. Så kommer jag boka in mig hos en utövare inom Ayurveda för att få deras input i detta också. Men när det händer vet jag inte exakt. Men det känns verkligen som att det skulle kunna passa mig och vad jag tror och tycker verkar vettigt.

premium

Mer från bloggen

Student och varannan vecka mamma

Livet som student och mamma. Jag kan inte påstå att jag vet vart tiden tar vägen, antagligen prokrastinerar jag bort den. Precis som jag gör

Sparsammamånaden

Gott nytt år! Idag börjar vår sparsamma månad. Det händer inne på instagram och här inne kommer jag mest dela med mig av saker som

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *