Studentrabatter jag använder mig av

Att vara student gör ingen rik, det kan vi väl alla hålla med om? MEN det finns faktiskt studentrabatter som gör så att pengarna håller lite längre. Nedan kommer listas vilka rabatter jag använder mig av och som ger mig mervärde i livet. Många av rabatterna behöver du visa ditt student id, eller ha mecenat för.

Detta inlägget innehåller adlinks, vilket innebär att om du använder mina länkar och gör ett inköp, kommer jag att få en liten provision för att du använt min tipsningslänk.

Studentrabatter på Mat och dryck

När det kommer till mat och dryck finns det faktiskt väldigt mycket du kan få studentrabatt på. Jag kommer lista det jag använder mig av.

*ICA – som ica student får du varje månad extra erbjudande och gratisvaror.

*LIDL – med Lidls app får du extra studentrabatt det kan vara gratisvaror och rabatter speciellt utvalt för oss som studenter. När jag laddade ner appen som student, fick jag dessutom en gratis ”frukostpåse” av dom.

*Citygross – på citygross har du alltid 5% rabatt på dina inköp vid uppvisandet av ditt studentleg.

*Matsmart – med kod får du 50 kronor rabatt vid köp över 350 kronor.

Espressohouse – Få en gratis dryck när du laddar ner appen, dessutom 20% rabatt på takeaway och 10% om du äter/dricker på plats

Foodora – här får du 110 kronor i rabatt första gången du handlar från dom, använder du dessutom min länk (klicka här) får vi båda 100 kronor att handla för – det får du även om du inte är student.

Hemmakväll – nu brukar jag inte handla här, men det händer. Då är det väldigt dumt att inte använda sig av de 10% man får när man handlar.

Utöver detta… Så har många butiker studentrabatt om du visar ditt studentleg. så fråga alltid innan du betalar. Lite extra studentrabatt har ingen klagat över och det kostar ju ”bara” en fråga. Oftast har studentstäderna rabatter!

Studentrabatter på kultur och nöje

Här är det allt som oftast lokala erbjudande som gäller. Kolla alltid om det finns studentrabatter på det evenemanget du ska gå på. 

*Kulturkortet – I helsingborg har vi ett Kulturkort som ger oss ”gratis” inträde på en rad olika kulturella upplevelser och/eller rabatt på inköp av mat på cafeer osv.

*Teater – både Malmöopera och konserthuset i Helsingborg har studentpriser. Det finns säkert på ställen nära dig också.

Detta är det jag kommer på för tillfället som jag vill eller har använt mig av. Sedan finns det även studentrabatt på diverse stramingtjänster.

Studentrabatter på sport och fritid

Här finns det pengar att spara för den som vill leva ett aktivt liv. Så se över ditt kort. Finns det kanske studentrabatter?

*Simhall – på vår simhall har vi studentrabatt på 10kort, gäller både på gym och badhusbesök. Jag betalar runt 300 kronor för det 10kortet, då får jag som vuxen dessutom ta med mig barn under 7 år  – alltså får Zoey bada gratis med mig, Lily blev ju 7 år nu häromdagen.

*Träningskort – Jag tränar på Nordicwellness och här har de studentrabatt som gör att jag får träna på alla anläggningar, både pass och i gym för 329 kronor i månaden och dessutom utan bindningstid!

*Bowling osv… De allra flesta anläggningar har studentrabatt, det gäller bara att våga fråga om det.

Studentrabatter på hälsa

Fler företag har studentrabatter på internet än i fysiska butiker när det kommer till Hälsa, åtminstone är det min upplevelse.

*MEDS ger dig 15% rabatt om du handlar över 350 kronor och 20% rabatt vid köp över 599 kronor

*SYNSAM har 25% rabatt på deras glasögonabonnemang – Jag kommer börja abonnera då jag inser hur viktigt glasögon är och att det kommer vara något som jag känner att jag vill och ”behöver” alternera mig i för att känna mig extra fin i.

*ApotekHjärtat har 10% studentrabatt (på internet, inget i fysisk butik)

*LoydsApotek har 15% vid köp över 299kr

*Apohem har 20% vid köp över 350 kronor.

Apoteken använder jag mig av beroende på vilka som har bäst erbjudande.

*Gymgrossisten har 10% studentrabatt

Studentrabatt på shopping

Det finns riktigt många fina hemsidor som har rabatt på nätshopping, det finns dock bra rabatter.

*Hemtex har 20% rabatt på heminredning

*Lindex har 10% på köp

Helt ärligt, det finns galet mycket bra erbjudande på shopping, men eftersom jag inte direkt vill promota shopping som jag inte riktigt är hållbar och jag vet att du enkelt kan gå in på Mecenat och titta där, så tycker jag verkligen att du ska kika i deras app innan du gör inköp. 

Studentrabatt i hemmet

Vilka studentrabatter jag använder mig av, som jag sagt tidigare, så finns det många många fler ställen och studentrabatt. Men nu var det vad jag använder mig av som jag tipsar om.

*Fortum de har Gratis sommarel och 1 års fri månadsabonnemang. Fortum använder sig av förnybar energi och jag hade de redan innan jag var student. Det känns bra i själen. Jag väljer dessutom att klimatkompensera vilket såklart känns väldigt bra.

*Väljer du dessutom att byta elavtal med Elskling så får du 2 biobiljetter.

    

premium

Mer från bloggen

Cashback och kreditkort

Det finns idag många Kreditkort och många olika cashbacklösningar att ta till när det kommer till att handla. Är det något som är bra? Jag

Spara el - Spara pengar

Spara el – Spara pengar

Genom att dra ner på din konsumtion kan du spara pengar åt alla. Hur är det möjligt? Ja tillgång och efterfrågan. Om ingen använder (vill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *