Spara 14.000kr i månaden

Ja, jag vet. Det låter verkligen helt galet. Jag är medveten om det, väldigt medveten och tro mig när jag säger att jag absolut inte trodde att det skulle vara en möjlighet för 2 år sedan. Alltså på riktigt det fanns inte på världskartan. Människor som sparar dom summorna kan ju inte vara normala människor med medelinkomster!

Men jo, jag har ju inte döljt våra inkomster någonsin för jag tycker att det är viktigt att man får grepp om vad vi har för utgångsläge. Såklart finns det dom som inte alls har dessa inkomsterna och jag förstår att för vissa är det extremt mycket pengar. Men för andra så är båda våra löner – deras enskilda månadslön.

ca 50.000kr ut

Har vi varje månad, vissa månader mer och andra mindre pga vabb mm.
Våra månadskostnader är ungefär 25.000kronor. Men då är 12.000kronor i sparande med där.
Vi har låga kostnader, vi bor utanför Höganäs i en liten by?

Våra utgifter

Boende ca 5000kr/mån
Mat ca 4500kr/mån
Försäkringar mm ca 2000kr/mån
Kläder till barnen 1500kr/mån

Men det är högt räknat och barnkläder blir absolut inte 1500kr månaden eftersom det mesta inhandlas begagnat. Så då har vi alltså ett buffertsparande där också och där är i regel alltid minst 10.000kr på det kontot – men dom pengarna är inte låsta på samma vis som dom pengarna vi sparar på Avanza är.

Vad vi förändrat

Vi köper nästan inga nya kläder, som nu när jag gått ner i vikt så har jag behövt köpa nya kläder. Dom köpes via sellpy (fantastisk sida att köpa från, men inte lika bra att sälja från). Det gäller även barnens kläder, väldigt mycket köpes begagnat. Vi ger våra gamla kläder till folk vi känner och får tillbaka kläder som passar oss av folk vi känner, det blir cirkulärt och kläderna används!

Vi har tre streamingtjänster igång: Disneyplus, Viaplay och Spotify för tillfället. När Mange sett klart serien han tittar på så ska vi byta viaplay mot något annat ett tag. Vi har bestämt 3 månader sedan byte på film/seriestreaming. Disneyplay delar vi med min systerdotter så jag swishade runt 300kr till henne för den.
Vi har inte något tvpaket

Förhandlar om alla avgifter, alltid, hela tiden känns det som.
Jag byter abonnemang på mobilen titt som tätt, allt för att få det så billigt som möjligt.

Vår matbudget är 4500kr. Köttet är svenskt alltid – om man inte råkar köpa tysk korv ibland eller liknande av misstag, eller medvetet. Vi handlar jättemycket svinn och väldigt mycket från Matsmart (Affiliatelänk). Ekologiskt blir det ofta tackvare att det ofta är ekologiska produkter som är svinn. Vi gör alltid (nästan) storkok och vi kan äta samma mat flera gånger under en vecka, men med lite variation.

Vi handlar inte något speciellt längre. Det finns inte riktigt något vi behöver. Vi kommer mer och mer mot ett minimalistiskt tänk (försöker även rensa huset så det också blir minimalistiskt).

Jag odlar mycket själv. Och vi skapar väldigt mycket själva.

Fattas inget

Jag måste däremot säga att jag inte känner att jag går miste om någonting. Jag struntar aldrig någonsin i att göra något jag vill göra eller köpa något som jag verkligen vill köpa. För mig handlar det om att jag nu gör medvetna och hållbara val! Jag gör det jag gör och jag vet konsekvensen av det. Jag värnar om klimatet och vårt arv vi lämnar efter oss (både ekonomiskt och klimatmässigt).

Fråga gärna om du har några frågor!

Kram Sanne

premium

Mer från bloggen

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Gratis spabad

Spabad nästan gratis

Inlägget är ett betalt samarbete Jag tänkte på ett gratis spabad… Vet faktiskt inte om vi pratat om detta, kanske lite. Men jag tror på

Barbiedockorna

Fräscha upp barbiedockorna För ett tag sedan, långt innan min sjukskrivning. Så köpte jag dessa barbiedockorna som från barnens stora kusin. Men dom var verkligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *