Presentation av Budgetmorsan

Hej på dig.

Sanne heter jag, det är hög tid att jag berättar för dig om mig, mina planer, drömmar och helt enkelt om personen ”bakom” Budgetmorsan.

Familj

I vår familj ingår:
Sanne 31 år – personlig assistent och ägare av Budgetmorsan.se

Magnus 43 år – Inköpsansvarig på Calderys AB och egenföretagare

Julia 17 år – pluggar barn och fritid på sportgymnasie bor hos oss jämna veckor.

Elias 14 år – går i 8an bor hos oss jämna veckor.

Lily 6 år – precis börjat förskoleklass bor hos oss heltid.

Zoey 4 år – går på förskola och bor hos oss heltid.

I vår familj ingår även katten Nero och kaninerna Glitter och Rainbow.

Vem är Budgetmorsan

Mitt namn vet du redan, även mitt yrke. Jag arbetar 68% som personlig assistent inom kommunal verksamhet. Jag har INGEN utbildning i ekonomi. Alltså är jag inte ekonomisk rådgivare. Här inne berättar jag om hur jag gör och mina tips. Men jag har som sagt ingen utbildning i ämnen, detta är vardagsekonomi och livet som förälder och människa i Sverige under 2020-talet.

Jag älskar att förändra mitt yttre, många skulle kalla det skönhetsintresse. Men för mig blir det inte riktigt rätt. Eftersom skönhet sitter i betraktarens ögon. Jag tycker om Tatueringar och Piercingar och lägger pengar på det. Jag tycker även om att förändra mina frisyrer, ibland är det nagelförlänging och fransförlängning, allt som oftast har jag gjort lashlift. Mina ögonbryn är tatuerade och eyeliner lika så. Har provat både fillers och botox. Jag är sugen på att göra en bröstförstoring och har jag har en gastric sleeve pågrund av att jag vägde 130 kg till mina 165 cm.

 

Jag vill utvecklas

Drömmer om att se världen med min familj och jag längtar till att kunna resa igen. Men nu vill jag fokusera på långresor där vi är borta långa perioder och får uppleva länder och kulturer på riktigt.

Jag vill ha ett fint hem, ett hem där jag trivs och där jag har saker som jag tycker om. Fullkomligt älskar att förnya och uppdatera mig själv och mitt hem.

Varför berättar jag allt detta? Jo för att jag vill att du ska veta att jag är rätt så lik många andra, även om jag absolut sparar pengar, värnar om vår miljö och försöker snåla på alla resurser. Så lever jag inte ett liv där jag inte spenderar, eller där jag inte tillåter utsvävningar. Mitt liv handlar om att göra medvetna val – mina val.

Tar på mig för mycket.

Jag tränar. Det är något jag tycker är jätteviktigt. Men jag är en sådan periodare, det är jag med allt i mitt liv. För många kan det upplevas hoppigt och rörigt. Men det är sådan jag är. Det är okey och jag har liksom lärt mig att leva med det. Men det innebär också att jag ena stunden är extremt fokuserad på träning för att sedan fokusera på mindfullness tex. Det är alltid bra saker som jag fokuserar på. Men absolut är jag en periodare. En av mina mål under detta livet är att hitta en balans.

Som jag sagt så är träningen viktig, därför väljer jag också att skapa möjligheter för våra barn att träna. Allt dom vill prova vill jag att dom ska få prova. Rörelseglädje alltså.

Tar på mig för mycket. Ja rätt ofta så vill jag så mycket. Så jag säger ja fast jag borde säga nej. Men nu har jag som sagt bestämt mig för att hitta balans och för att hitta balans så behöver jag följa vad jag vill och vad som är mitt primära mål i livet – det kommer ett inlägg om det också. 

Mina drömmar med Budgetmorsan

Budgetmorsan startades som en rolig grej, eftersom hon fanns inte. Fokus låg på konsumtion till låga priser. Hur kunde man hitta dyra saker till billiga priser. Hur kunde man äta billigt.

Men med Budgetmorsan så har jag utvecklats enormt mycket. Jag är fortfarande en fyndjägare och jag vill ogärna betala mer än nödvändigt. Dock har mina krav och ambitioner på konsumtion förändrats. Jag vill försöka dra ner på vår klimatpåverkan. Därför så kommer många gånger mitt fokus även ligga på det.

Jag vill utbilda främst kvinnor till en hållbar ekonomi. Jag vill visa att det går att leva på ett härligt vis utan att ”rucka på standarden” även om vi har gjort det rätt mycket själva.

” I have a dream”

Jag drömmer om att vi är tusentals kvinnor här inne varje vecka som interagerar med varandra, skriver i mitt forum. Lär sig nya saker och utvecklas tillsammans. Jag drömmer om en fristad där vi kan vara vi utan att bli kränkta, idiotförklarade eller nonchalerade.

Jag drömmer om att genom att ni är medlemar här. Så kan jag välja att jobba det jag vill samtidigt som jag mer och mer gör detta till min heltids sysselsättning.

Jag drömmer om att när du inser allt du får ut av Budgetmorsan premium så ser du inte det som en kostnad alls utan som en investering som ger dig mervärde. Jag vill plocka ner solen och månen till dig – på riktigt.

Respekt

Jag bryr mig om alla som är inne hos mig. Ibland är det lite hårda ord, hårda sanningar. Men det är aldrig aldrig aldrig någonsin personriktat.

Här inne uppför man sig. Om man inte gör det får man en varning och om det inte respekteras så åker man ut.

Det är noll tolerans mot otrevligheter. Du läser din text mer än en gång innan du postar och känner du dig arg så väntar du med att skriva. Nu räknar jag absolut inte med att detta ska hända här. Men jag vill att du ska veta min inställning redan nu.

Ingen människa ska sitta fast i ett förhållande pågrund av dålig ekonomi (helst inte alls såklart). Det är en av mina viktigaste punkter och drivkrafter.

Allt kan inte passa alla.

Detta behöver vi också prata om. Att allt inte kan passa alla.

Hur tänker jag då? Jo men jag vill ju leva ett hållbart liv. Men gör jag det alltid? Nej absolut inte. Men mina intentioner är det. Jag vill göra dom bästa valen i mitt liv. Jag vill att vi alla ska göra medvetna val i våra liv. Alltså att vi vet varför vi gör det vi gör. Att inte bara leva på rutin. Det är en av mina största rädslor. Att fastna i rutiner som jag inte är medveten om. Där hade vi det igen. Medvetenhet. Mitt nycketord.

Det jag vill säga är alltså. Jag kommer kanske göra saker som du inte tycker känns vettigt enligt dina värderingar. Det är HELT OK. Men det är även helt ok att jag gör det jag gör. Känner du ett behov att kommentera, gör det. Men gör det ordentligt. Men förvänta dig också svar. Scrolla om du ser något du inte håller med om. Det fungerar också!

10 saker du kanske inte visste om Budgetmorsan

1. Jag har varit hos kronofogden. Det hände i Mars 2021, mer om det hittar du i premium.

2. Vår matbudget är 4000 kr i månaden.

3. Vi sparar mellan 4-14.000 kr i månaden.

4. Idag är målet att äga min tid. Du kommer snart kunna läsa ett längre inlägg om det.

5. Vi bor i en villa i höganäs kommun.

6. Uppvuxen med min mamma och lillebror. Pappa är missbrukare och har inte varit en del av mitt liv.

7. Jag äter antidepressiva mediciner

8. Jag klassar mig själv som HSP du kan läsa om det i detta inlägget på Instagram

9. Mina barn är mitt största fokus i mitt liv.

10. Min dröm är att kunna äga min tid och vara pensionär med Magnus trots att han går i pension 13 år innan jag.

premium

Mer från bloggen

Cashback och kreditkort

Det finns idag många Kreditkort och många olika cashbacklösningar att ta till när det kommer till att handla. Är det något som är bra? Jag

Spara el - Spara pengar

Spara el – Spara pengar

Genom att dra ner på din konsumtion kan du spara pengar åt alla. Hur är det möjligt? Ja tillgång och efterfrågan. Om ingen använder (vill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *