Jultomten är för alla

Hej!

Jag sitter här och tänker lite, kom att tänka på ett inlägg jag gjorde förra året och antagligen året innan dess också. Det handlar om att låta dom finare och dom ”bästa” julklapparna komma från er ”riktiga” människor och låta tomten ta nyttosakerna.

Varför?

Jo men tomten är för alla, men om vi vuxna hjälper tomten att ge barnen dom absolut finaste presenterna från tomtesäcken, så kommer det kunna bli väldigt olika. Någon kommer då kanske få ett Playstation av tomten, medan någon annan får underkläder. Tror vi att det barnet som får underkläder kommer känna sig mindre ”snäll” då? (Iof så hoppas jag väl lite att vi slutat hota med att om barnen inte är snälla så kommer inte jultomten, men ni förstår vad jag menar).

Jag tror att barn har möjligheten och kapaciteten till att ”förstå” att mamma och pappa inte har så mycket pengar, men mycket svårare att förstå att tomten inte ger samma värde – för han är ju tomten?!

Varför ska tomten ge dom mindre fina sakerna?

Detta är ju min personliga åsikt, eftersom jag faktiskt vill att barnen ska bli ”gladast” för de presenter som dom får av mig och av sina släktingar. Ja, kanske lite egoistiskt. Men hey, den dagen om den kommer, som jag inte har råd att ge fina presenter från tomten, så kommer det kännas extra tungt.

Sen handlar det om solidaritet, till våra ”medföräldrar” och framförallt till barnen! Jag som har råd att köpa dyrare presenter till mina barn (även om jag inte gör det mesta är secondhand eller nyttosaker som böcker och kläder) har möjligheten att ge dom ”mindre bra” presenterna från tomten. Men föräldrar som har det tuffare med ekonomin har inte råd att ge dom ”dyrare” presenterna från tomten, även om dom väldigt gärna vill.

Hur tänker du om detta?

Vad får mina barn av tomten?

*Shampoo, tvål och balsam (från matsmart)
* Strumpbyxor
*Leksakssmink (dom önskar sig det, men jag är lite emot det, så tomten får stå för det jag inte vill stå för hehe)

Summa? Jag tror att det blir 270kronor ungefär. Däremot kommer det bli mer än 3 paket, eftersom jag tror (och såklart hoppas nu med Corona) att det mest spännande är att gå och hämta paketen från tomten.

Kram Sanne

premium

Mer från bloggen

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Gratis spabad

Spabad nästan gratis

Inlägget är ett betalt samarbete Jag tänkte på ett gratis spabad… Vet faktiskt inte om vi pratat om detta, kanske lite. Men jag tror på

Barbiedockorna

Fräscha upp barbiedockorna För ett tag sedan, långt innan min sjukskrivning. Så köpte jag dessa barbiedockorna som från barnens stora kusin. Men dom var verkligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *