Insynsskydd av filmjölk

Snö in skåne

Det kan vi ju lite glömma, rätt ordentligt kan vi nog glömma det faktiskt, snön har verkligen inte visat sig på länge här i Höganäs, det sörjer jag faktiskt, rätt ordentligt. För mig är snön såklart vinter. Att få känna hur det knastrar under skorna, känslan av den perfekta kramsnön eller glädjen i att åka pulka. Jag har liksom inte haft snöbollskrig med mina barn, eller byggt ett Snöfort, eller ens åkt pulka med mina barn… Det sörjer jag.

Filmjölk som snö

Men lite vintrigt kan man ändå försöka locka fram tänker jag. Förra året köpte vi spraysnö och det blev både fint och jätte vintrigt, men det var en kostsam historia både för plånbok, klimat och tid. Så i år funderade jag ett varv längre och kom på att det finns massa som använde filmjölk som insynsskydd, så jag tänkte att detta kunde kanske funka som min snö också!

Det gjorde det inte, det blir mer som is, som frost som bitit sig fast på glasen, det blev inte exakt samma känsla som när det kommer till snön, men jag tycker faktiskt att det blev extremt bra ändå, speciellt med tanke på att det kostade 30 kronor och en del tid.

Hur använder man filmjölk som insynsskydd

1liter filmjölk
1 svamp
1 rulle maskeringstejp
1 tallrik
1 tumstock

Mät och tejpa hur du vill ha mönstret på ditt fönster, nu vill jag ha det så att det ser ut som att vi har spröjs på fönsterna, så jag delade in dom i olika rutor. Men det finns massa inspiration att hitta på nätet om andra mönster och liknande om man inte enbart gör det för ”julen”
Häll ut filmjölk på tallrik och börja sedan dutta på fönstret, jag provade att ta mycket och lite, vill nog påstå att bäst blev med när det var lite mer filmjölk på svampen. Sedan rekommenderar jag att dutta, jag gick över det två gånger. När det är blött så ser det ut som snö, men när det torkat mer som frost. Jag lät det självtorka, men vet att man även kan använda en hårfön till sin hjälp om en har bråttom.

Ta inte bort tejpen förrän allt är torkat. Känn på tejpen och är den torr så kan du dra bort det från fönstret. Använd maskeringstejp, annan tejp fyller absolut sin funktion, tills du ska dra av den och du har klisterrester på ditt fönster…

Pass på katten!

Haha har ni katt hemma, så se till så den inte är inne under tiden detta mästerverk skapas! Vår satte sig och började slicka upp det vi gjorde. Tänkte inte riktigt på att det kunde vara frestande för honom. Men men learning by doing som det heter.

Röda gardiner

Nu är det bara julblommorna som saknas! Det ska bli sååå himla mysigt att få fortsätta fixa jul här hemma! Såklart är dom små med i varje steg och styr, ställer och hjälper till.

Kram Sanne

premium

Mer från bloggen

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Gratis spabad

Spabad nästan gratis

Inlägget är ett betalt samarbete Jag tänkte på ett gratis spabad… Vet faktiskt inte om vi pratat om detta, kanske lite. Men jag tror på

Barbiedockorna

Fräscha upp barbiedockorna För ett tag sedan, långt innan min sjukskrivning. Så köpte jag dessa barbiedockorna som från barnens stora kusin. Men dom var verkligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *