Hur får man bort mördarsniglar?

Jag tänkte att vi skulle ta och prata om mördarsniglar. Eller ja hur man blir av med dom. Det är ett hett ämne och något som jag kämpar med varje år. Det finns några metoder som fungerar.

Klippa sönder mördarsnigeln

Du kan klippa sönder dom. Det fina med detta är att andra sniglar kommer fram till den döda snigeln och då har du fler sniglar att få bort. Det du gör då är helt enkelt att du klipper dom med en sax. Det är slajmigt och i början kändes det jättejobbigt att göra – tills jag insåg hur mycket mördarsniglar faktiskt förstör.

Saltbad för att döda mördarsniglar

Detta är något helt nytt för mig. Man gör helt enkelt ett saltbad av vatten och salt. Jag tänker att det är 5 dl vatten och 3 dl salt. Mördarsniglarna ska dö direkt utan att plågas som dom gör när man häller salt på dom.

Trampa sönder mördarsniglarna

Man kan trampa ihjäl mördarsniglarna, med skor på. Detta har jag inte direkt provad, men det ska fungera bra också.

Ferramol mot mördarsniglar

Detta medel köps i butik, man strör ut det, sniglarna äter det och sedan slutar dom äta, dom gräver ner sig under jorden eller ”gömmer sig” för att dö. Ett enkelt sätt att bli av med sniglarna. Om det är humant vet jag inte. Men vi slipper döda dom.

Ölfälla mot mördarsnigel

Detta rekommenderas typ över allt, man ska skära upp en ölburk, gräva ner den. Eller så köper man en fälla och sniglarna fastnar i det. Jag vet inte vad jag tycker om det riktigt. Visst sniglarna dör. Men jag upplever att andra djur också går genom.

Mest humana sättet att få bort mördarsnigel

Alltså jag vet inte. Det handlar om att döda, utrota ett djur. Det är rätt hemskt hur vi än gör. Däremot så ser jag faktiskt inget annat sätt för att få bort mördarsnigeln ur min trädgård. Ett år försökte jag att inte ta bort dom. Det ångrade jag starkt.

Kan man förebygga snigelattack?

Ja, jag tror det. Nu i April så hittade jag ett ställe där jag hade ungefär 20 små mördarsniglar. Dessa plockade jag direkt. Jag hoppas att detta gjorde att jag kommer bli av med en hel del mördarsniglar i min trädgård – tackvare att jag (förhoppningsvis) fick bort dom innan dom la några ägg.

Dom kom fram under ett svart plastlock, så det lät jag ligga kvar och jag plockade några mördarsniglar varje dag. Min förhoppning är att detta är typ det enda jag behöver göra för att slippa mördarsniglar i min trädgård. Jag kommer även att strö ferramol mot dom.

Åkersniglar

Glöm inte dessa små, hemska saker till sniglar! Dom kan äta upp en hel salladsskörd innan du hinner förstå vad som händer. Du får bort dom på samma vis som mördarsniglarna.

Hur rensar du bort dina mördarsniglar?

2 kommentarer

Jag går runt med en vass spade med rak kant och hugger av dem. Är väl egentligen nästan samma som att klippa av dem men är mindre äckligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *