Hornavan hotell

Jag och min familj har blivit inbjudna till att bo på Hornavan hotell i Norrland. Det ska bli så himla häftigt! Jag som aldrig har varit längre upp än Falun 🙂 

Vi ska åka upp i Augusti så att vi kan vandra och plocka massa guld (alltså hjortron). 

Öppna dörren och stig in i naturen

Precis så ser det ut att vara när jag tittar på bilderna från hotellet. Som att det är utplacerat mitt i Norrlands “vildmark”. Det ska bli så himla häftigt att åka upp och vi är alla så peppade för att åka upp! Självklart kommer ni alla få vara med på instagram under vår resa! 

Resan upp blir en del av semestern

Det kommer ta ett tag att komma till Hornavan hotell för oss. Det är 1457 km upp och det tar ca 16,5 h att köra upp. Men jag tänker att vi måste räkna in pauser och liknande på vår resa. Kan omöjligt sitta så många timmar utan att röra på oss. Vi gjorde en resa likt denna för några år sedan. Men då var det neråt och i Danmark, Tyskland och Tjeckien. Det hände dock lite mer på den resan så nu blir det till att fokusera på hur vi ska roa barnen. Väl uppe kommer vi har hur mycket som helst att göra! 

Hornavan hotell och dess närområde.

Jag är orimligt pepp på denna resan helt ärligt. Det ska bli så himla häftigt att få uppleva Norrland. Jag har googlat och googlat för att liksom få en uppfattning om vad vi har att vänta oss och ändå tror jag att jag inte har hittat allt ännu.

Fisket är stort här

Vi i min familj är väl inte direkt några fiskare. Eller jo jag är väl egentligen det. Jag tycker verkligen om att sitta vid en sjö, eller i en båt och liksom bara kasta. Njuta av stunden, av livet. Det är rofyllt att fiska, så jo. Jag är nog en fiskare ändå. Men, jag är verkligen ingen som har koll och ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att vi kommer fiska när vi är uppe. Vilket egentligen är synd eftersom det är en av de absolut största dragplåsterna här.

Jag menar, precis utan för dörren så har vi Hornavan som är Sveriges djupaste sjö med ett djup på 226 m och som täcker 220 kvm med sitt klara glaciärvatten. Tänk att få bada där, det känns som att det kommer vara svinkallt XD   sina 226 meter är Sveriges djupaste sjö som täcker över 220 kvadratkilometer med sitt djupa, kristallklara glaciärvatten

Top of Arjeplog

Vi åker ju upp hit först och främst för vandringens skull. Vi tycker ju om att vandra hela familjen, eller ja tonårsdottern är kanske inte jättepepp på det. Men hon slipper sova ute i allafall. Så om hon inte har landat ett nytt sommarjobb tills vi åker så följer hon med.

Top of Arjeplog är en liten utamaning. 2012 så togs det fram ett kort där man skulle kryssa i vilja toppar man lyckats bestiga. Det finns 10 av dom. Vårt mål är att lyckas ta så många av dom som vi kan under vår vecka uppe i Arjeplog. Jag är så orimligt pepp på detta.

Maten på Hornavan hotell

Hållbar, närproducerad mat med känsla för minskat svinn.

Så har jag fått deras mat på hotellet beskrivet för mig och jag kan ju verkligen säga att när jag läser deras meny så blir jag extremt pepp på att att prova ALLT! Där är flera rätter som är vegetariska, det finns både kött och fisk och det känns på riktigt som att dom har gått ut i skogen och fixat maten som dom ska servera.

Eftersom vi ska vandra när vi är här uppe så kommer vi få vandringsmat med oss varje dag. Vi får ett förlängt paket av deras vandringspaket.

En rabattkod hos Hornavan hotell till dig

Jag har fått en rabattkod att dela med mig av till dig. Detta är så häftigt och det gör mig glad att jag kan få göra denna upplevelsen lite billigare för dig.

Om du anger Budgetmorsan när du gör din bokning så kommer du att få 15 % på din bokning. 

 

Jag menar, kolla så fina rum! Kolla badkaret! Och visst ser det ut som att det är en bastu där inne också?! 😍

En Allinclusive resa på riktigt

Detta är på riktigt något som jag verkligen värdesätter. Vi kommer komma upp till Hornavan hotell i Arjeplog och då kommer allt att vara fixat till oss. Vi kommer få vårt rum, vi kommer få frukost, lunch och middag. Sedan är det bara för oss att göra det vi vill under dagen med vår matsäck i högsta hugg!

Tänk att få uppleva vårt fjällliv. Jag är på riktigt extremt tacksam över att vi blivit uppbjudna hit för att få ta del av Sverige på en helt ny nivå. Det enda som är lite synd är att jag inte kan få uppleva hjortronsäsongen med norrskenet. Men det ger mig och andra sidan bara ännu  en anledning till att åka upp 🙂

premium

Mer från bloggen

nowo

Pensionsspara med Nowo

Betalt samarbete med Nowo.se Pensionsspara på ett enkelt vis. Nowo är för dig som vill spara i fonder, men som inte riktigt har tagit dig

Hornavan hotell

Jag och min familj har blivit inbjudna till att bo på Hornavan hotell i Norrland. Det ska bli så himla häftigt! Jag som aldrig har

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *