Hållbart julpynt

Tusen stjärnor som tindrar
Glitter så långt jag ser
Av juleljus som glimmar
Vill jag ha mer

Jag är en sucker för Julpynt och förr hette det i mitt liv att julen inte fick komma förrän 1/12 men alltså nu är jag ganska så säker på att julen får lov att komma betydligt mycket tidigare, alltså typ nu, så fort halloween är borta! Haha är det bara jag?

Julgranen

Jag ÄLSKAR julgranar! Älskar ljusen, glittret, allt pynt! Jag älskade att ligga under och bara mysa, tills jag insåg att jag var allergisk och den skadade mina andra växter.
Så för 3 jular sedan så köpte vi, efter julen en riktigt fin plastgran från rusta på typ 70% rabatt för 600 spänn. som vi nu vårdar ömt och planerar att ha åtminstone under hela barnens uppväxt. Det kan såklart diskuteras eftersom det är i plast. Men det inhandlades som ”svinn” på rea, efter säsong. Den kommer hålla i typ 15 år, 12 till – det har jag bestämt. Och vi köper inte en ny gran varje år som står inne i någon kvart för att sedan kastas ut. Så egentligen så känns det rätt så hållbart. Och om alternativet vore detta eller ingen gran alls, så väljer jag detta alla dagar i veckan.

Inte den bästa bilden, men nya kommer när den kommer upp i år

Julpyntet

Här har jag tur, för jag köpte på mig mängder – innan allt det här med hållbarhet kom in i mitt liv. Så jag kommer inte behöva köpa hem mer julpynt, vi har redan allt. Jag köpte på mig bra saker på rean efter jul, det är ju faktiskt då man ska köpa julpynt. Men det finns några saker jag köper varje år. Det är dels min samlartomte från WWF, de har jag köpt sedan jag började sälja själv för 23 år sedan, det är det enda jag samlar på faktiskt, men det är väldigt kärt för mig.
Sedan köper jag en julgransdekoration varje år åt Lily och Zoey, olika lite speciella som dom ska kunna ta med till sin julgran när dom flyttar hemifrån. Det är fint tycker jag.

Jag trodde att hade bild på mina tomtar och det har jag, någonstans men ni får se det när dom kommer upp istället 🙂

Utomhusbelysning

Jag vågar inte säga det egentligen och i nuläget är det inget att göra åt. Men jag ångrar såå att jag bestämde mig för vitt ljus! Jag hade nu med facit i hand velat ha det gulare skenet. Det blir så stor kontrast på skenet inne från huset och hur det ser ut utomhus. MEN jag tycker att det är otroligt vackert och mysigt oavsett.
Men alltså WOW vad jag börjar få bukt på häcken! Måste köra ett inlägg om denna förbaskade häck också! 😛

Hur hittar man hållbarhet i julpynt?

Alltså på riktigt, jag vet inte, det är ju konsumtion oavsett.
Men jag tänker att dessa 4 punkter kan vara till hjälp:

*Köp det du vill ha efter säsong, mängden julpynt (och övriga pynt efter varje högtid) som slängs är galen, här kan du spara både pengar och på miljön.
*Önska dig det i julklapp.
*Köp begagnat – på loppisar men även genom att söka på lokala köp och säljsidor.
*SPARA och ta tillvara på det du får. Ta hand om det, paketera det snyggt lägg det i lådor som du sedan kan ta fram, år efter år, efter år efter år. Jag har julpynt som är från när jag var liten i mina lådor.

Kram Sanne

premium

Mer från bloggen

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Gratis spabad

Spabad nästan gratis

Inlägget är ett betalt samarbete Jag tänkte på ett gratis spabad… Vet faktiskt inte om vi pratat om detta, kanske lite. Men jag tror på

Barbiedockorna

Fräscha upp barbiedockorna För ett tag sedan, långt innan min sjukskrivning. Så köpte jag dessa barbiedockorna som från barnens stora kusin. Men dom var verkligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *