Fredag 17e September

Jag vaknade med energi idag. När jag säger energi så måste vi gemensamt komma överens om vilken sorts energi det är vi pratar om. Det är den typen av energi som inte gör att jag känner att jag vill spy av trötthet sådär jag öppnar ögonen. Hänger du med?

Dagens att-göra-lista

  • Baka muffin
  • Göra klart bordsplaceringskort
  • Fixa med lek till kalaset
  • Bokmärke/godispåselapp
  • Baka veganchokladtårta
  • Pimpa Glasen till kalaset
  • Göra frosting
  • Gå igenom vilka muffindekor vi har hemma
  • Göra unicornhorn – eller så låter jag barnen göra sina egna…
  • Skapa en planering för nästa vecka.

Mycket är faktiskt redan klart.

Det känns skönt att jag har hunnit med en så himla massa saker nu innan klockan ens slagit 11. Om jag är trött nu? Ja huvudet bankar och tjuter och det känns lite övermäktigt. Men sanningen är den. Att jag faktiskt behöver göra detta. Det finns inget ”ta det lugnt” när det kommer till barnen. Lily ska ha sitt första barnkalas imorgon och det ska bli bra. Det finns inte så mycket annat att säga ordet. Faktiskt. Hon ska ha det och det ska bli bra och dom ska ha roligt. Det är viktigt.

Men…

Är det viktigt hur det blir? Ja alltså såklart ska det bli bra. Men det finns ingen mer än jag själv som vet hur jag har tänkt så egentligen är allt lugnt.

För mig är det viktigast att dom har roligt på kalaset.

Tanken är att dom kommer hit. Vi börjar med att dekorera våra cupcake. Sedan går vi ut och grillar och äter korv vid grillplatsen för att sedan gå in igen och leka ”sätta hornet på unicorn”. Därefter så äter vi våra cupcake och gör fruktspett om man vill det.
Sedan är det fiskdamm och kalaset närmar sig sitt slut och vi har ”fri lek” om där finns tid över.

Jag tror verkligen att det räcker. Det är 2 timmar som kalaset är bara och jag tror verkligen inte att vi behöver oroa oss för att fylla tiden. Kalas ska ju vara roligt. Men för mig finns det en viktigare sak, att man har roligt tillsammans.

Jag tycker att det här med lekland och badhus och trampolinställen, tar bort det där med att vara tillsammans lite.

Vanligt enkelt jävla kalas

Precis därför så gör vi ett vanligt enkelt jävla kalas. Självklart vill vi att det ska vara speciellt för flickorna och att dom ska prata om det och minnas det med glädje. Förhoppningsvis blir det så tackvare små enkla medel.

Vi har ju tex förmånen att ha en bra skrivare och lamineringsmaskin. Därför har jag kunnat skapa eget pynt. Jag har även tänkt att ta en bild på flickorna tillsammans och sedan skriva ut vars ett foto till dom som ett minne av kalaset. Jag tror och hoppas att det kan bli en rolig sak för dom att ha med.

Godispåse

I Godispåsen så har vi lagt ner:
1 klubba,1 liten mentosrulle, 1 nötkräm, 1 russinpaket

Sen ska där i ett plommon också tänkte jag och sedan är det liksom bra och tillräckligt tycker jag.

Sätta standarden

Vi är först ut med kalas i klassen. Eller tja… Lily har inte varit bjuden på något men det betyder ju inte att någon annan i klassen inte haft kalas såklart.

Men jag vill gärna sätta en ”låg” standard på kraven när det kommer till kalas. Jag hoppas att det är tillräckligt och att det inte blir tokigt. Tex så skrev jag på inbjudningen att Lily inte önskar sig paket utan det viktigaste är att kompisen kommer om hon kan.

Sedan lovade jag Lily 100 kronor till att ha med när hon ska shoppa med Hanna och Ronja som dom gör varje år i födelsedagspresent. Hon köpte det

Dock finns det kompisar som sagt att dom skaffat present till Lily ändå, enligt Lily själv. Om det är så får vi se imorgon. Det måste iof vara Ok att göra. Men samtidigt så är det onödig konsumtion. 

Vi bjöd bara flickorna i klassen samt flickorna som gick på förskola tillsammans. Totalt blir dom 12 flickor med Lily och Zoey och det blir en lagom grupp med tjejer.

Kanske kanske kanske så gör det att vi har ett ”vanligt jävla kalas” att vi motar bort alla dyra åka iväg kalas i några år. Kanske. Låt oss hoppas.

Kostnad för kalaset

Godiset inhandlades när det var extrapris för 3 veckor sedan (jag älskar att kunna planera i förväg). Men låt oss säga att det blev 50 kronor.
Korvarna köptes på extrapris och blev 20 kronor korvbröd ord pris 40 kronor.
Att baka cupcake kommer nog gå på 130 kronor inkl allt dom dekorerar med.
Dekoration och liknande kommer kanske gå på 100 kronor om vi tänker utskrifter mm. Och sen 30 kronor för saft och frysta bär

Så totalt blev det 340 kronor, eller ja, godispåsarna har ju kostat en gång i tiden, så 40 kronor. Men ja låt oss säga att det blev 400 kronor för kalaset. Det är 33 kronor barnet och det är väl mer än Ok kan jag tycka.

Kan inte tycka att det på något sätt är ett snålt kalas även om det är ett billigt. Allt handlar ju om planering. Jag tror att jag enkelt hade kunnat lägga på 200 kronor om jag inte hade börjat planera kalaset för 1,5 månader sedan. Att vara medveten och handla smart sparar pengar.

Skapa planering för nästa vecka…

Väldigt många har skrivit till mig och sagt att dom tror att jag är utmattad. Det är extremt svårt för igår att acceptera att det skulle vara så. Men samtidigt så måste jag ju hålla med om att det är märkligt att svimma. Det har varit alldelels för mycket alldeles för länge och det är inte konstigt att kroppen behövde starta om.

Men hur normalt är det att känna panik över att jag behöver skapa en planering inför nästa vecka så att jag kan ta det lugnt? Att göra en planeringen så att jag hinner göra allt som är bra för mig? Jag känner en sådan inre stress över att jag behöver vara sjukskriven på rätt sätt…

Hur är man sjukskriven på rätt sätt? Vill liksom få ut återhämtning delux av min sjukskrivning. Jag vill kunna känna att jag gör vettiga hållbara själsliga saker under tiden jag är sjukskriven. Så att jag inte bara är hemma och blir frisk…

Ja men det är kanske just det jag behöver, att vara hemma och inte göra något alls. Menar typ alla och det stämmer kanske. Men kanske inte. Kanske behöver jag få känna att jag kan och får göra sådant som kommer vara bra för mig.

Jag har verkligen ingen ro att göra ingeingting alls. Det är extremt tufft för mig och hade det inte varit för att huvudet dunkar och jag blir trött och behöver sova. Så hade jag nog kört på som vanligt. Även om kroppen inte orkar.

Ekonomin stressar mig

Även om jag vet att vi har vårt på det torra, så stressar ekonomin mig något extremt. Har lite pengar. Blev sjukskriven 3/9, den 1/9 började jag min nya tjänst som skulle göra att jag enbart arbetade 68% så nu har jag en sjukskrivning som innebär en sjuklön som är 80% av 68% och det är något som jag verkligen inte riktigt har råd med.

Jag känner hur illamående jag börjar bli och hur ledsen jag känner mig. Hur jag liksom inte riktigt kan klättra upp ur hålet som jag just nu föll ner i genom att tänka på pengarna som inte finns. Men det är inte mer än att ändra en hel del saker.

Tacksam för att vi är två, för att vi inte. Har några direkta lån och för att vi fångar varandra när vi faller… Även om han inte var på jobb när jag svimmade 🙈

premium

Mer från bloggen

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Gratis spabad

Spabad nästan gratis

Inlägget är ett betalt samarbete Jag tänkte på ett gratis spabad… Vet faktiskt inte om vi pratat om detta, kanske lite. Men jag tror på

Barbiedockorna

Fräscha upp barbiedockorna För ett tag sedan, långt innan min sjukskrivning. Så köpte jag dessa barbiedockorna som från barnens stora kusin. Men dom var verkligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *