Farsdag

Ännu en konsumtionsdag. Förstå mig rätt! Jag är en riktig ”Sucker” för sådana här saker och jag tycker att dom är väldigt viktiga. Även om jag tycker att det är minst lika viktigt att visa vår uppskattning för varandra alltid, så tycker jag att sådana här dagar är både mysiga och speciella och jag tycker verkligen att dom ska användas till att uppskatta varandra lite mer.

Farsdag present

Men måste det då alltid vara massa saker man ger varandra?
-Nej det tycker jag inte. Men jag tycker faktiskt inte heller att det är fel att ge någon speciell gåva. Om det finns en vettig anledning till det. Typ att produkten behövs, eller att den har önskats under en längre tid.
För mig handlar det främst om att uppskattas och att uppskatta. Men jag vill även ge hållbara presenter.

I vår familj så har vi bestämt oss för att vandra. Julia har däremot valt att inte vara med på det. Men jag Magnus och Elias vill och ska. Därför tänker jag att en ordentlig vattenflaska från Klean Kanteen hade varit toppen. Just nu har MEDS den jag vill ha på lite rabatt (40 kr) Dessutom har dom just nu 15% rabatt med koden FEST15 vilket gör att presenten kostar ungefär 170 kr istället för 249 kronor så det känns ändå som en bra deal. Däremot så behövde man handla för 299kr för att få procentrabatten. Men det löste jag genom att köpa mina vitaminer som jag ändå behöver – som dessutom var på extrapris dom också! MEDS har dessutom fri frakt vilket gör att det blir ännu bättre enligt mig!

En annan grej jag gjorde för något år sedan, var att jag i farsdagspresent gav årets julkalender. Det är inte alltid som jag ger julkalender. Men ett år så fick han en ölkalender, med blandade ölsorter och alkoholhalt. Väldigt uppskattat av en öl-älskare som honom, däremot så drar ju priset iväg en del på en gåva som den och kan enkelt landa på 500 + kronor men det var ju en gåva som gav glädje både när han fick den och sedan 24 dagar till och det är ju rätt roligt tycker jag 🙂
Det behöver såklart inte vara Öl!

En upplevelse uppskattas alltid! Eller åtminstone i vår familj, eftersom Magnus inte läser min blogg eller ens är inne på mitt Instagram så är det rätt enkelt för mig att avslöja mina planer för farsdag här. Eftersom jag inte riskerar att avslöja överraskningen för honom.
Tanken är, om vädret är fint, att vi ska ut i skogen och grilla korv och bara vara. En ”gratis” upplevelse som inte behöver kosta mycket mer än maten och bensinen och maten skulle vi ju ätit ändå. Den största gåvan är ju tid och att få vara med oss utan några direkta krav. Sen ska han även få tid att vara i sin verkstad. Så tanken är att han ska få åka dit på Morgonen – den tid han väljer. Sedan hämtar vi honom för skogsutflykten, sedan åker han tillbaka till verkstaden om han vill och vi lämnar dom stora hos deras mamma igen och jag med dom små åker hem och bakar en tårta till honom.
Vilket gör att han får en dag som han vill ha, jag håller mig och flickorna sysselsatta och nöjda och det blir inte överdrivet kostsamt.

Vad får det kosta?

Såklart extremt individuellt. Jag tänker att om man har utrymme för det så får det väl kosta hur mycket som helst. Men jag tycker ju att PPA är extremt värdefullt att tänka. Samma lika tycker jag att behöver anledningen är en talande prisangivelse också.

Vår dag kommer kosta:
170kronor för presenten
100kronor för maten och kol (det har vi iof hemma men ändå)
30 kronor för tårtan (för det har vi också allt hemma till förutom marsipanlocket)
Så en hel dag med utflykt och aktivitet med mat och fika. Kommer att gå på 200kronor. Det tycker jag verkligen är en helt ok kostnad för oss alla på 6 personer.

Firar ni farsdag?

Kram Sanne

premium

Mer från bloggen

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Gratis spabad

Spabad nästan gratis

Inlägget är ett betalt samarbete Jag tänkte på ett gratis spabad… Vet faktiskt inte om vi pratat om detta, kanske lite. Men jag tror på

Barbiedockorna

Fräscha upp barbiedockorna För ett tag sedan, långt innan min sjukskrivning. Så köpte jag dessa barbiedockorna som från barnens stora kusin. Men dom var verkligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *