Corona och Snorungar

Det är nya restriktioner nu. Det börjar kännas övermäktigt, jag måste dock säga att jag varit omtänksam till mina medmänniskor, men inte undvikt folksamlingar kanske lika mycket som jag borde och jag har nog haft ett rätt så nonchalant tänk – inte oförskämt, inte elakt och inte brutit mot några direkta restriktioner. Men mer ”det drabbar inte mig”. Men nu kommer jag verkligen att ändra det, jag känner det in i benmärgen på mig. Min respekt för Corona har ändrats. Framförallt nu med dom nya restriktionerna. Jag vill inte ha en total lockdown och då är kanske det bästa sättet att lyda alla rekommendationer.

Vår stora grabb (min bonus) har kvalsterallergi och trots nässkölj och kvalsterskydd så är han snorig – HELA tiden. Så nu går han inte i skolan. Han snörvlar och fräser och hade han visat sig i en folkgrupp hade folk flytt fältet…

Så nu behöver han vara hemma. För tillfället är han rätt nöjd över det, men jag undrar hur länge han kommer vara det. Om han ska vara symtomfri i 48h så kommer han inte komma tillbaka till skolan förrän till sommarlovet…

Skola hemma

För tillfället så har vi inte fått hem några direkta uppgifter som han ska göra (han har bara varit hemma sedan igår). Men jag gav honom en bok som han skulle läsa ut igår och det gjorde han. Idag ska han skriva en recension på den boken och sedan är det Matte resten av skoldagen.
Han går upp när han ”ska” gå upp i vanliga fall och han går och lägger sig när han ”ska” gå och lägga sig i vanliga fall. Han är ju inte sjuk, inte på riktigt iaf. Så idag ska han även ha gymnastik med mig och Leona när vi sticker till utegymmet – om det inte blir att tillräckligt många avbokat sig från träningen så vi vågar oss till gymmet istället.

Så idag är hans skola:
Svenska
Matte
Gympa
Matte

Imorgon kommer det vara om han inte fått upp av lärare:
Engelska
Matte
Gympa
Religion.

Jag hittade en bra sida

Denna mattesidan hittade jag och jag tänker att den kan vara ett bra hjälpmedel till honom. Sedan är Youtube extremt bra när det kommer till utbildning också! Så där är jag rätt nöjd med. Får se vad jag hittar på för uppgifter till honom.

Dock hoppas jag att vi kommer få uppgifter från lärarna istället, eftersom jag inte är lärare eller pedagog. Så jag vet ju inte riktigt VAD han ska göra… Men jag tycker verkligen att det är vår uppgift som föräldrar att se till så att han gör vad han ska. Lärarna har tillräckligt i skolan. Men jag skulle verkligen vilja ha underlag så jag kan ”leka” lärare.

Har era skolor öppet?

Kram Sanne

premium

Mer från bloggen

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Gratis spabad

Spabad nästan gratis

Inlägget är ett betalt samarbete Jag tänkte på ett gratis spabad… Vet faktiskt inte om vi pratat om detta, kanske lite. Men jag tror på

Barbiedockorna

Fräscha upp barbiedockorna För ett tag sedan, långt innan min sjukskrivning. Så köpte jag dessa barbiedockorna som från barnens stora kusin. Men dom var verkligen

Ett svar

  1. Bra jobbat med att köra på själv med skola för grabben!

    Jobbar själv på en Folkhögskola och vi kör semidistans. Deltagare är på plats två halv dagar i veckan. Resten av tiden har de distans studier.
    Tips från mig….kör på med läsning av böcker….det behöver de flesta träna på. 😊 på engelska, mycket läsning…men sen hade jag utgått från vad han behöver mest. (Till skolan har fixat annat) julfilmer och prata om budskapet, kulturella skillnaden mm
    Du frågade inte om tips…men jag kunde inte låta blir. 🤦‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *