Comfydence absorberande trosor

Ett friare liv med Absorberande trosor

Det är så dom beskrivs dessa absorberande trosor från Comfydence. Dom ska alltså kunna ge oss kvinnor ett friare liv utan att känna oro på läckage varken från urin eller mens. Det låter bra tycker jag. Så när Linda kontaktade mig för detta samarbetet så hoppade jag på direkt för allt som kan minska vår engångsanvändning av menskydd och som kan göra att vi kvinnor känner oss mer bekväma gillar jag starkt.

Några av er vet redan att vi gjorde en utlottning med comfydence.se på morsdag. Så jag är såklart väldigt glad över att nu göra ännu ett med dom.

30.000 kronor på mensskydd

Så mycket ska vi kvinnor i snitt lägga på vårt mensskydd under en livstid. Det känns faktiskt inte helt orimligt när vi tänker på hur mycket engångs menskydd kostar och hur mycket som faktiskt går åt.

Men ska vi titta på hur orimligt det är med tanke på att vi i snitt tjänar en årslön mindre än män under en livstid (män som då slipper menstruera) och att vi är ett av de länder med högst moms på våra mensskydd (25%) så är det ju verkligen orimligt.

Comfydence absorberande trosor

Ja du, nu ska jag dela med mig av min kropp lite sådär snyggt tänkte jag, mest för att jag vill visa vilka olika modeller jag har fått prova samt för att skriva lite om dom. Detta är lite jobbigt för mig. Men samtidigt så är det så viktigt för mig att visa att vi alla ser olika ut. Här med lite hår, massa bristningar, celluliter och ”slapp”hud efter viktminskning. Det är såhär jag ser ut. – Hej – 

Comfydence fridayfeeling hängde med mig på tosselilla. En skön trosa som jag inte märkte av något speciellt under dagen faktiskt. Den är lite låg i modellen för att jag ska känna mig helt bekväm i den. Dock väldigt fin och en nättare modell så om min mage hade varit annorlunda så hade denna kunnat vara en stor favorit. (Och nej, det är inte en badtrosa, det blev bara att vi tog fotot när jag bytte om 😉 )

Whats up heter denna modellen och det är ett passande namn. Den sitter högt upp vilket jag tycker väldigt mycket om – speciellt när det är dags för mens och en känner sig svullen. 

Menstrosa

Även denna modellen Happy days är av den lägre modellen, jag upplevde även denna som lite tightare i strl än dom andra modellerna jag fått. Kan bero på att det är i olika material.

Menstrosa

Thong along  I am inloove! Denna modellen borde finnas i ”vanliga” trosor också! Men alltså du. Förstår du att vi nu har en absorberande trosa i stringmodell. Sååå snygga och sköna! Vill bo i dom!

Fördelar

Nackdelar

Inga fler engångsskydd
Snygga
Hållbart material
Bekväma
Säkra
Enkelt

Svenskt företag – skapat av kvinnor

Priset
Att inte hela trosan är ekologisk.

Snygga trosor med inbyggt skydd

Detta är så viktigt för mig, att trosorna är snygga och att dom känns bekväma.

Jag ska ärligt säga att när jag fick dom, så tänkte jag först att det kändes som en blöja och med detta sagt så är det främst för att jag aldrig använt bindor. Eller ja, inte dom senaste 15 åren iallafall. Men när jag fick dom på mig så glömde jag snabbt bort att det var just menstrosor jag hade på mig. Dom är både bekväma och snygga och dom kändes inte alls så tjocka som jag först tyckt.

När jag sedan provade Friday feeling och Thong Along (jag älskar namnen) så förstod jag inte alls hur dom skulle skydda mig, så lätta och snygga! Jag hade verkligen svårt att förstå att det var absorberande trosor. Men dom funkar verkligen!

En investering för plånbok och klimat

För att klara en hel mens med Comfydence trosor så ska fem absorberande trosor räcka.

Trosorna kostar ca 400 kronor styck. Det blir en investering på 2000kronor var 40:e månad (alltså typ 3 år och 4 månader). Det är mycket pengar och speciellt om man ska köpa alla på en gång. Men när vi tänker PPA så blir det klart mer än godkänt. 

Skaparna av Comfydens absorberande trosor menar att dom håller upp till ca 40 tvättar, därefter kan kvaliten på absorberingsförmågan försämras.

En jättestor punkt som gör att jag tycker att detta kan vara värt att överväga utöver att man sparar pengar. Är såklart alla tamponger och bindor du slipper använda – snacka om att bli miljöhjälte här.

Något som jag tänker kan vara värt att tänka på också är att vi slipper förstörda kläder, vi slipper känna oss ”otrygga” och vi slipper faktiskt även köpa trosor till 5 dagar i månaden.

Comfydence.se erbjuder 60 dagars prova på garanti

Om inte allt ovan redan fått dig sugen att prova på absorberande trosor så tycker jag nog att det är detta som är dealbreakern! Hur fantastiskt är det inte att ha 60 dagars fri prova-på-garanti för att känna om menstrosor är något för dig! Det är så jädrans fint!

Något som jag tycker är bra också är att Comfydence.se inte begär någon anledning till varför du lämnar tillbaka dina trosor. Men såklart vill dom ha feedback för att kunna bli bättre!

För vem passar Comfydence absorberande trosor?

Jag använder menskopp, det är det som är mitt primära menskydd. Men något som jag upplever är att: 

Jag tycker att det är rätt jobbigt att ha menskoppen i när jag väntar på min mens, alltså vill jag gärna ha något slags skydd i trosan och eftersom jag är som jag är, så blir det oftast papper… Vilket inte är sådär jätteskönt faktiskt 😜 Så det är främst här jag kommer använda mina trosor. 

Det jag gjorde var att jag sköljde upp trosorna varje kväll, efter användning (om där inte hade varit läckage) och sedan lät jag det lufttorka. Jag föreställer mig att dom håller längre om jag gör på det viset än att slänga dom i tvättmaskinen. Jag tvättade jag upp med lite lite galltvål i vasken.

Absorberande trosor

Comfydence absorberande trosor, passar egentligen till alla.

Ovasett om du är:
Menstruerande tonåring – klimateriet
Nyförlöst med avslag.
Mamma med Förlossningsskador
Har problem med inkontinens eller ”bara” urinläckage under vissa perioder.

Hållbart menskydd

Så med detta sagt så vill jag väl ändå påstå att detta är ett hållbart mensskydd för både plånbok och klimat. Kanske främst för klimatet och jag tänker att detta är en stor del. Eller det är det för mig i alla fall. Kan man så ska man ta alla möjligheter som det går att vara klimatsnäll!

Vilken absorberande trosa väljer du?

Min favorit är nog faktiskt Thong along

Men jag tycker väldigt mycket om Whats up också. Så det står nog mellan dessa två så ja. Det får nog bli oavgjort tror jag.

Comfydence rabattkod

Som avslut på detta inlägg och samarbete. Så har jag fått den stora glädjen att dela en rabattkod med dig som ger dig fri frakt på dina nya absorberande trosor. Denna funkar tillsammans med att du vid köp av 3 trosor får 10% rabatt. (Vilken Comfydence har själva, det är inte ”min” rabatt).
Väljer du att köpa 3 par trosor så blir det ca 120kr rabatt (beror ju på vilka trosor du väljer) plus då fraktkostnaden på 36 kronor.

Just nu har dom dessutom köp 6 st få 15% rabatt!

Skriv in budgetmorsan i din order så får du fri frakt. Rabattkoden gäller tom 31/1-22

premium

Mer från bloggen

Cashback och kreditkort

Det finns idag många Kreditkort och många olika cashbacklösningar att ta till när det kommer till att handla. Är det något som är bra? Jag

Spara el - Spara pengar

Spara el – Spara pengar

Genom att dra ner på din konsumtion kan du spara pengar åt alla. Hur är det möjligt? Ja tillgång och efterfrågan. Om ingen använder (vill

Ett svar

  1. Måste rekommendera menstrosor när man menstruerar rikligt nattetid. Använder dock med binda, men då hindras allt läkage och man slipper fläckar i sängen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *