Cashback och kreditkort

Det finns idag många Kreditkort och många olika cashbacklösningar att ta till när det kommer till att handla. Är det något som är bra? Jag tycker att det är det, även om de flesta kort som ger cashback är kreditkort. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur jag tänker och hur jag gör.

Tänk på!
Innehållet i detta inlägget har inte sponsrats av något företag. Däremot finns det länkar som kommer kunna ge dig och mig förmåner om du väljer att signa upp eller klicka på länken.

Få Cashback med kreditkort

Jag använder mig av Refunders kreditkort, det är ett kreditkort som ger mig minst 1% cashback på alla mina köp. Oavsett vad jag handlar. Jag får alltså alltid pengar tillbaka av att använda det kortet. Är det några stora summor? Nej i realiteten är det inte det. Dels för att jag ibland glömmer bort att använda mig av det och dels för att 1% bara är en 1% och jag försöker som du vet att inte handla för mycket. Det finns fördelar och nackdelar med kreditkort. Nackdelarna är främst om du väljer att handla för mer pengar än vad du har och fördelarna är att du kan få återbäring.

Viktigt att tänka på med Kreditkort

Nu kommer jag prata om Refunders kreditkort. Men det går nog (?) att applicera på de flesta kreditkorten. 

Att handla på kredit innebär att du handlar med lånade pengar, det är alltså inte dina egna pengar som du betalar med när du gör ett inköp. I slutet av varje månad får du en faktura som du ska betala från banken du har ditt kreditkort hos – det är alltså nu du betalar dina inköp.

Handla inte med pengar du inte har! Detta är så otroligt viktigt. Du kan inte köpa saker om du inte har pengar… Läs gärna mitt inlägg om hur jag gick från Slösa till spara här.

Fördelar med Kreditkort från Refunder

 

⇑ Du får Cashback på alla köp (1 %)

Möjlighet till dubbel cashback genom att handla via Refunder.se

⇑ Du kan tjäna extra pengar genom att värva vänner (upp till 200 kr/vän)

⇑ Ingen årsavgift första året

⇑ Över 1 000 anslutna butiker med cashback genom Refunder.se

⇑ Reseförsäkring och drulleförsäkring ingår när du betalar med Refunder Pay

⇑ Möjligt att lägga till gratis extrakort så fler i familjen kan samla cashback

 

Nackdelar med Kreditkort från Refunder

⇓ Årsavgift på 395 kr efter första året (det finns både billigare och dyrare kreditkort att ha.

⇓ Det är ett kreditkort. OM du inte betalar din faktura så kommer det bli ränta på lånet av pengarna och då spelar egentligen Cashbacken någon roll.


Cashback

Varför gör jag då detta inlägget? Jo men anledningen till att jag gjorde det är för att det är galet många som frågat mig om just detta med cashback och även om jag absolut inte har något emot när ni skriver till min på DM på instagram! Så känns det ändå mer logiskt att göra ett inlägg om det och hänvisa er till det. Då är jag dessutom säker på att jag får med allt.

Vill såklart väldigt gärna ge er svar på era frågor. Men vill också vara noga med att poängtera att det kan bli onödigt dyrt också om du inte betalar din faktura och får betala räntan.

Hur gör jag?

När jag handlar så handlar jag genom mitt refunder kort, oavsett om det är i mataffären, på macken, eller via internet. Har tom kopplat mitt kort till Karma appen när jag handlar svinn.

En gång i veckan loggar jag in på refunderpay och betalar det jag handlat, – handlar alltså inget som det inte finns täckning för på mitt vanliga konto. På detta viset, är min faktura (som kommer som inbetalning på min bank) alltid noll kronor vid inbetalningstillfället.

Håller lika mycket koll på mina utgifter där som i vanliga fall och bokför mina kostnader på refunder separerat för att inte missa något.  

Vill du prova kreditkort med Cashback?

Om du känner att Refunder pay och deras kreditkort är något för dig efter att du läst inlägget och du känner att det kommer bli en tillgång och inte en börda, så borde du använda min länk, då får du 200 kronor efter ditt första inköp med kortet och det får jag också eftersom jag värvat dig.

Men tänk på att använda refunderkortet som ett lån – Det är INTE smart, deras ränta här hög och det kommer inte bli en bra grej för dig. Är du nyfiken på att kunna använda ett kreditkort på ett hållbart vis, så behöver du ha ordning på din ekonomi.

Hur mycket cashback kan man få?

Cashbacken är ju direkt kopplad till din konsumtion. Ju mer du handlar ju högre cashback. Du kan inte betala fakturor med ditt kort, så hyror och räkningar går tyvärr bort – åtminstone enligt min kunskap.

Om man handlar för ca 10.000 kronor i månaden, så är det 100 kronor i cashback varje månad. Det blir 1200 kronor om året, efter andra året – när kortet inte längre är gratis, blir det en cashback på 805 kronor om året – räknat på att du betalar 120.000 kronor med ditt kort.

Små pengar kanske någon tycker och ja, det är det ju. Fast om du ändå ska köpa sakerna, varför inte använda kortet och få pengar tillbaka?

premium

Mer från bloggen

Cashback och kreditkort

Det finns idag många Kreditkort och många olika cashbacklösningar att ta till när det kommer till att handla. Är det något som är bra? Jag

Spara el - Spara pengar

Spara el – Spara pengar

Genom att dra ner på din konsumtion kan du spara pengar åt alla. Hur är det möjligt? Ja tillgång och efterfrågan. Om ingen använder (vill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *