Blackfriday

Är det hets till onödig konsumtion eller ett utmärkt tillfälle att fynda?
Båda delarna! Utan tvekan skulle jag säga båda delarna!

Jag vet att många som delar min övertygelse om att vi ALLA måste sluta överkonsumera, nykonsumera och faktiskt konsumera över huvudtaget inte riktigt håller med mig i det jag kommer skriva nu och det, det är faktiskt helt okey. För vi är alla olika och det måste vi få vara.

Medveten konsumtion

Ja, nu kommer det igen, att göra MEDVETNA inköp. Det är faktiskt något av det viktigaste jag vill skicka med dig. Gör dina inköp och hela ditt fantastiska liv MEDVETET så blir det tom lite mer fantastiskt!

Så… Om du behöver en ny tv och har sparat till din länge, du vill även gärna köpa en brödrost också, för den du har sitter ihop enbart tackvare silvertejp. Ovanpå det så har kaffekokaren nu också bestämt sig för att lägga av – såklart. Du har bestämt dig för att även om du inte har mycket pengar, så ska du satsa på kvalitet nu för då kanske blir det billigare i längden. Även om det kanske blir ett dyrare inköp. Du har inte råd till alla tre varor. Men du räknar med att du på BlackFriday har råd att köpa det du behöver, för samma summa som tv:n skulle kostat annars.

DÅ tycker jag verkligen att Black Fridas är extremt bra.

Oftast inte dom som behöver det

Tyvärr är det ju också så att dom som behöver Blackfriday som mest även oftast är dom som inte har råd att handla på Blackfriday, dom rikare blir rikare. Ja du vet hela historien. Men iaf. Jag förespråkar INTE lån för att kunna konsumera, så enkelt är det och jag kommer inte heller att göra. MEN om du hade tagit ett lån för att köpa den där tvn oavsett, så är det ju bättre att köpa den när den nu är på rea. 

Men om du nu ska ge dig in i lånedjungeln (vilket jag inte rekommenderar – men jag förstår också att ibland finns där inga val). Så snälla tänk på vissa saker:
* Gör en egen avbetalning i ditt huvud, när ska ”tvn” var betald och du skuldfri?
* Håll koll på avgifterna, vissa lånegivare har fri avbetalning under X antal månader, se då till att använd dessa väl. Annars blir ”tvn” inte längre prisvärd.
*Handla bara det du behöver.

Budgetmorsans tips inför BlackFriday

*Bestäm dig redan innan VAD du vill köpa och HUR MYCKET det får kosta.
*Handla inget annat än vad du redan bestämt dig för att leta efter.
*Spara pengar till BlackFriday (eller mellan dagsrean, eller sommar rean, eller osv osv)
*Var prismedveten, det finns dom som påstår att butikerna höjer ord.pris inför en rea.


Har du något du tänkt köpa på Black Friday iår?
Jag har faktiskt inget. Men Magnus behöver en ny telefon så det tänkte vi kolla på. Sen har jag en julklapp till att fixa som jag hopppas att Black Friday ger mig ett schysst pris på.

Kram Sanne

premium

Mer från bloggen

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Gratis spabad

Spabad nästan gratis

Inlägget är ett betalt samarbete Jag tänkte på ett gratis spabad… Vet faktiskt inte om vi pratat om detta, kanske lite. Men jag tror på

Barbiedockorna

Fräscha upp barbiedockorna För ett tag sedan, långt innan min sjukskrivning. Så köpte jag dessa barbiedockorna som från barnens stora kusin. Men dom var verkligen

Ett svar

  1. Klokt skrivet! Vi handlar aldrig på avbetalning, men förstår om man kanske måste….
    Ska vi köpa något kollar vi råd o röns tester o prisjakt….. Sen handlar vi ev på black friday… Men ofta är det lika billigt på nätet. Å fri frakt! Skönt o slippa butiker i dessa tider 🙄
    Har nyss hittat dig på nätet o gillar ditt tänk!
    Särskilt som jag har 3 fantastiska vuxna döttrar ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *