Barbiedockorna

Fräscha upp barbiedockorna

För ett tag sedan, långt innan min sjukskrivning. Så köpte jag dessa barbiedockorna som från barnens stora kusin. Men dom var verkligen i så fint skick. Självklart var dom lekta med, men det hör ju till tycker jag. Men jag minns inte helt säkert vad jag betalade men kanske runt 250 kronor för allt ni ser på bilden, plus lite till.

Göra vid barbiedockorna s hår

Började med att klippa upp eventuella hårsnoddar för att sedan borsta deras hår.

Jag borstade med en dockborste. Vände och snurrade på håret så att allt blev genomborstat. Sedan så borstade jag med den ”glesa” sidan av en kam tills jag inte hittade några knutor. Därefter så var det den ”täta” sidan av kammens tur. Tänk på att vara väldigt försiktig så du inte drar bort håret från huvudet. Alltså det vill du ha kvar 🙂

Spa med tandkräm

Jag satte därefter upp dockornas hår och sköljde av dom. Sedan började jag borsta hela deras kropp med tandkräm för att få bort skit och smuts. Det kanske går med vanlig två osv. Tipset jag fick var tandkräm så det var det jag tog.

Även om barbiedockorna var i väldigt bra skick. Så kändes det ändå bra att tvätta av dom ordentligt på detta viset.

Sedan sköljde jag av dom.

OBS! Tänk på att inte ha vattnet rinnande under tiden du borsta.
STÄNG AV KRANEN ♥️

Hårets tur

Jag tog ner barbiedockorna hästsvansar och blötte ner håret igen. Efter schamponerade jag deras hår ordentligt. Sköljde av sagt borstade igenom, sedan tog balsam och borstade igenom med dockborsten.

(Jag har också hört att sköljmedel ska vara toppen, jag har fler dockor att fixa så då blir det att prova det istället!)

Balsamet lät jag sitta i i ca 15 min. Innan jag sköljde av borstade jag av barbiedockorna hår en gång till.

Men jag sköljde inte av. Utan under tiden jag lät dockorna njuta av sitt balsam så kokade jag vatten i vattenkokaren och hällde upp i en skål. Tog fram handduk och borste till bordet och välkomnade dockorna till ett av slutstegen av vår behandling.

Få bort frisset från barbiedockorna

Jag borstade igenom håret (det ska nu vara enkelt att göra det). Sedan doppade jag barbiedockorna i vattnet. Huvudet i alltså och sedan ”vispade” jag lite försiktigt med dockan i vattnet i ca 20 sek så att allt håret fick chans att sköljas av. Sedan tog jag upp henne och borstade hennes hår. Tänk på att lägga håret i den benan hon ska ha 🙂

OBS vattnet är varmt! OBS

Alltså gjorde jag detta tills jag upplevde att håret var fritt från balsam och sedan borstade jag rätt håret för att därefter skölja barbiedockorna i kallt vatten.

Dags för hårstyling.

Om du tyckte att det var tidskrävande att borsta håret på barbiedockorna så är det inget mot vad jag tyckte att denna delen var…

Föna ur den större delen av vattnet. Ta sedan platttång och platta håret. Var försiktigt så du inte smälter bort håret ta lite åt gången.

Det finns dockor som inte ska ha platt hår, tex modig. Så hennes hår fönade jag ju bara.

Föna, borsta, platta, borsta också en gång till och ännu en gång..

Vad behöver du?

 • Barbiedockor
 • Dockborste
 • Kam
 • Tandborste
 • Tandkräm
 • Schampoo
 • Balsam
 • Hårsnoddar
 • Bunke i metall eller glas
 • Kokande vatten
 • Handduk x2
 • Fön och plattång

Du behöver säkert inte ha plattång om du inte har och har du ingen fön så låt håret torka så mycket det går innan du tar och börjar platta det funkar säker lika bra.

Har du läst inlägget om att sänka elförbrukningen i hemmet?

Om du inte följer mig på instagram så gör det! Vardagen ser du där! Klicka på bilden för att komma till instagram direkt hur smart?

premium

Mer från bloggen

Student och varannan vecka mamma

Livet som student och mamma. Jag kan inte påstå att jag vet vart tiden tar vägen, antagligen prokrastinerar jag bort den. Precis som jag gör

Sparsammamånaden

Gott nytt år! Idag börjar vår sparsamma månad. Det händer inne på instagram och här inne kommer jag mest dela med mig av saker som

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *