Ringblomssalva DIY

Innan vi börjar göra ringblomssalva, så börjar vi göra ringblomsolja som kommer utgöra basen för salvan.

Ringblomsolja

Låt oss börja med att plocka ca  30 blommor och ta bort kronbladen och låt de torka ordentligt i ca 4-5 dagar (ibland går det fortare). Häll sedan bladen i en burk och fyll upp med ca 2 dl olja.

Sedan sätter du på locket och låter oljan stå i 2-4 veckor. Vissa säger ljust men inte i direkt solljus. Andra säger att det ska vara en mörk glasburk (för att oljan inte ska härskna) Några säger rör varje dag. Andra säger inte. Som du förstår så finns det många som gör oljan och lika många sätt tror jag. Du får helt enkelt prova dig fram.

Men jag har valt genomskinlig burk. Jätte torra kronblad. Inte i något fönster men på en plats med dagsljus. Inte rört varje dag, utan låtit det vara och rist lite i burken. Har inte öppnat burken. Ca 4 veckor.

 

Vilken olja du väljer att använda är en smaksak.

Jag använde mig av MCT-olja som just nu är prissänkt med 20% här (adlink) men du kan välja din favoritolja, oliv, mandel, raps, solrosolja är några förslag på det du kan använda. Anledningen att mitt val föll på MCT-olja var för att det var det jag hade hemma. För mig är det viktigt att ta tillvara på det som finns i hemmet. Men för att lägga in lite mer klimatsmarta val, så är det ju allra bäst att använda en ekologisk svenskproducerad olja.

För recept på myggmedel…

Ringblomssalva Enbart för privat bruk

Jag känner att jag vill ha sagt detta också. All egenproducerat hudvård är förbjuden att sälja. För att få lov att sälja den måste det vara RMP godkänt. Det kan vara värt att känna till. Det gäller både ringblomssalva och olja. Lika så myggmedel och hårmasker.

Ringblomssalva this is how you do it

Ta dina 2 dl olja och sila bort ringblomman från den.

Häll ner i ett rent kärl (som vanligt när vi gör saker så måste alla instrument vi använder vara ordentligt rengjorda).

Koka upp vatten och sänk ner ditt kärl i vattenbadet och låt oljan bli varm.

Rör sedan ner 40 gram bivax för att få en krämig salva. Ju mer bivax du har, ju hårdare salva.

När vaxet är smält tar du och häller upp din salva i burkar. Sätt inte på locket förrän salvan svalnat ordentligt.

Jag väljer också att ha i lite e vitamin så att rinblomssalvan håller lite längre.

premium

Mer från bloggen

Spara pengar är för alla!

Att jag tycker att alla ska kunna spara pengar tror jag inte är någon hemlighet. Jag tror inte heller att det är en hemlighet att

Gratis spabad

Spabad nästan gratis

Inlägget är ett betalt samarbete Jag tänkte på ett gratis spabad… Vet faktiskt inte om vi pratat om detta, kanske lite. Men jag tror på

Barbiedockorna

Fräscha upp barbiedockorna För ett tag sedan, långt innan min sjukskrivning. Så köpte jag dessa barbiedockorna som från barnens stora kusin. Men dom var verkligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *